A fost finalizată repartizarea pe licee  a absolvenților de clasa a VIII-a. În județul Dâmbovița sub 143 de elevi ce au rămas nerepartizați.

Pentru învățământul liceal, filierele teoretică, tehnologică și vocațională, s-au aprobat, la nivelul județului Dâmbovița, 2968 locuri pentru învățământul de zi, 308 locuri pentru învățământul seral și 56 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă.

Fotografie cu un caracter ilustrativ

 Pentru învățământul profesional, s-au aprobat 1596 de locuri, calificările profesionale fiind foarte diverse: mecanic auto, electromecanic utilaje și instalații industrial, cofetar, confecționer produse textile, ospătar, bucătar, mecanic agricol, strungar, sculer matrițer ș.a.

Dintre  elevii  cu medii de admitere, participanți la EN 2019, s-au înscris la Admitere în etapa I, din județ sau din alte județe, 2710, care au completat opțiuni  pentru ADMITEREA COMPUTERIZATĂ, 280 au fost înscriși la licee cu specializări vocaționale, 588 înscriși la învățământul profesional și 29 admiși pe locurile speciale pentru rromi. 248 elevi au exprimat opțiuni pentru continuarea studiilor în alte județe, iar 585, în situație de corigență, sunt posibili candidați pentru etapa a II-a de admitere.

 În prezent, există un număr de 143 candidați nerepartizați, deoarece nu au completat un număr corespunzător de opțiuni, iar repartizarea acestora se va rezolva în etapa de situații speciale, când vor putea alege dintre cele 65 locuri libere pentru liceu și 1008 la școala profesională. Pe aceste locuri pot depune opțiuni și elevii care participă în etapa a II-a, până la 1 august, după care toți elevii de clasa a VIII-a se pot bucura de  vacanță de vară.

Comunicat de presă Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

Toate detalii privind repartizarea elevilor din Dâmbovița pot fi găsite aici admitere.edu.ro 

Articolul precedentO săptămână de prevenție a accidentelor de circulație. Bicicliștii, sancționați pe bandă rulantă
Articolul următorAdevărate pericole publice. Doi dâmbovițeni, beți și fără permis, prinși conducând, de polițiști