Bilanțul acțiunii Poliției Române, intitulată „Atenție la tren!” , ce a avut loc în data de 17 octombrie, este mai mult decât impresionant. În sens negativ însă. În Dâmbovița sancțiunile au curs în valuri, numărul acetora fiind mai mare decât cel înregistrat în precedentele nouă luni din 2019, pentru infracțiuni similare.

Foto11 octombrie 2019 (accident tren, Doicești Dâmbovița)

Timp de 6 ore, peste 1.500 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică au acționat (în data de 17 octombrie) atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate cu mijloace automate, cât și a celor semnalizate doar cu indicatoare rutiere, pentru creșterea siguranței călătorilor. Acțiunea a avut loc în toată țara.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 285 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 54.190 de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut 2 permise de conducere.

Actvitatea a fost coordonată la nivel național de Direcția Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În altă ordine de idei, conform IPJ Dâmbovița:

„În perioada ianuarie-septembrie a.c., polițiștii de la rutieră au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată și 122 pentru nerespectarea semnificației indicatoarelor instalate la trecerile la nivel cu calea ferată.

Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Din fericire, în perioada de referință, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, nu au fost înregistrate accidente de circulație grave.”

Foto11 octombrie 2019 (accident tren, Doicești Dâmbovița)

Totuși, bilanțul polițiștilor dâmbovițeni nu include și gravul accident ce  a avut loc la Doicești, în Dâmbovița, în data de 11 octombrie, când un TIR a fost spulberat de un tren personal, după ce șoferul s-a angajat în traversarea căii ferate, ignorând semnalele de avertizare.

 

Articolul precedentVideo| Obiectiv play-off,la Chindia. Târgoviștenii vor trei puncte în confruntarea cu FCSB, de duminică 20 octombrie
Articolul următorDâmbovițean încarcerat la Mărgineni, pentru infracțiunea de tentativă de omor