Școala cu clasele 1-4 din localitatea dâmbovițeană Oborani, comuna Vișina este începând de astăzi mai „bogată”. Patru săli de clasă noi au fost create în incinta școlii, iar asta face ca cei peste 100 de elevi din localitate, nu vor mai învăța, de acum înainte, în două schimburi, cum se întâmpla până acum.

Inaugurarea noii școli de la Vișina a avut loc astăzi (4 noiembrie 2019) în prezența autoritățior locale și județene (n.m. din Dâmbovița).

Concret, obiectivul finalizat la Vișina, are următoarele caracteristici tehnice:

Valoarea totală a investiției este de 1.324.363 lei, obiectivul fiind finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Prin acest proiect s-au realizat 4 săli de curs, grupuri sanitare, cameră tehnică, spații pentru depozitarea produselor distribuite elevilor prin Programul pentru școli al României în perioada 2017 – 2023.

În Dâmbovița în cadrul PNDL sunt 116 obiective de infrastructură școlară (școli, grădinițe) iar școala de la Vișina a fost contabilizată ca fiind cea cu numărul 68, din cele 116,ce au fost finalizate, prin acest program.

De remarcat ar fi și faptul că liceul din localitate are o istorie și mai specială, aminitită de toți cei care au fost prezenți la inaugurarea școlii noi de la Vișina.

Clădirea liceului din localitate a fost ridicată pe un teren donat de un învățător-erou, care a murit pe frontul de luptă  în al doilea război mondial). Acesta și-a donat întrega avere, în momentul în care se afla pe front, statului, pentru a se construi infrastructură educațională pentru copii din Câmpia Română.

Articolul precedentSorana Cîrstea încheie anul în top 100 WTA și este a doua cel mai bine clasată româncă, după Halep
Articolul următorSTS anunţă cât va dura votul în străinătate. Sunt 25.000 de tablete predate de STS. Votul începe în Australia (5 nov.2019)