Vești nu tocmai bune pentru liceeni, Bacalaureatul în 2028 va include matematica și pentru profilul uman, Proiectul Legii învățământului preuniversitar și cel al Legii învățământului universitar, refăcute în mandatul ministrului Ligia Deca, ar urma să intre în dezbaterea Parlamentului după 15 februarie, conform calendarului convenit de liderii coaliției.

O modificare importantă care va fi adusă examenului de bacalaureat va fi introducerea unei probe suplimentare de competențe. Astfel, elevii de la profilul uman vor da o probă scrisă de competențe de bază la Matematică, iar cei de la profilul real vor avea o probă de competențe din zona socio-umană.

Elevii de la profilul real vor susține un examen scris din mai multe materii din zona socio-umană, precum Logică, Economie sau Istorie. Pentru această probă, candidații vor primi calificativul „admis” sau „respins”.

Examenul de bacalaureat, conform noului proiect al legii Educației, va păstra competențele lingvistice și competențele digitale. 

Evaluarea competențelor lingvistice va fi probă scrisă și va fi susținută la ambele limbi străine studiate în liceu, și nu doar la una singură, cum este în prezent.

De asemenea, elevii claselor a XII-a vor susține la Bacalaureat examen scris – în sesiunea propriu-zisă a examenului – la Limba și literatura română, indiferent de profil, și examen la limba maternă, pentru cei care studiază în limba maternă. Vor exista în continuare examen scris la proba de profil și la o probă la alegere.

SHARE.
Articolul precedentPieton lovit de mașină în Dâmbovița!
Articolul următorNoutăți privind înmatricularea mașinilor