Două zile de instabilitate atmosferică accentuată. Asta au anunțat meteorologii pentru intervalul 31 iulie-1 august. Și județul Dâmbovița va intra sub atenționarea de tip Cod Galben de vijelii, grindină și averse torențiale.

Perioadele de furtună vor afecta în special zonele de munte, precum și în Crișana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, după cum anunță specialițtii în meteorologie. Conform ANM:

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
   COD GALBEN
Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 15 – 31 iulie, ora 23
Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată

 

În intervalul menționat, în zonele de munte, precum și în Crișana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, local în Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.  

Există și o a doua atenționare:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 13 – 01 august, ora 23
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

 Îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.  

Notă: În după-amiaza zilei de miercuri (31 iulie) disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în regiunile vestice, sudice, sud-estice și izolat în restul teritoriului. Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală va fi caniculă.

Conform meteoromania.ro

În Dâmbovița, pe parcursul zilei de 31 iulie, temperaturile maxime ale aerului vor atinge valori apropiate de cele ale pragului de caniculă (35 de grade Celsius).

Articolul precedentÎnșelăciune prin metoda ofrandei. Cum funcționează
Articolul următorȘeful Poliției Fieni a șters toate postările în care acuza sistemul românesc, în cazul de la Caracal