Consilierii județeni dâmbovițeni au fost chemați să aprobe, în cadrul unei ședințe ordinare, proiectul de buget aferent anului 2019. Disputele au fost generate de sumele de bani aflate la dispoziția Consiliului Județean Dâmbovița, în cuantum de aproximativ 28,4 milioane  de lei , sume ce ar trebui împărțite către UAT-uri, pentru dezvoltare și funcționare, în 2019.

Foto-Ședință CJ Dâmbovița-24 aprilie 2019

Cheltuielile de asistență socială și plata însoțitorilor pentru persoane cu handicap, transferate în sarcina primăriilor, din 2019, consitutie marea problemă a administrațiilor locale. Problema este că plata acestor drepturi poate duce bugetul unor administrații locale în incapacitate de plată. Problema a fost ridicată de consilierii județeni ai PNL Dâmbovița, ce au condiționat votul pentru bugetul CJ Dâmbovița, de rezolvarea acestor probleme, la nivelul județului.

Bugetul județului Dâmbovița are prevăzut, în 2019, la capitolul venituri suma  de 441,102 milioane de lei, în vreme ce la secțiunea cheltuieli este prevăzută suma 500,061 milioane de lei.

Bugetul instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Dâmboviţa, finanţate integral sau
parţial din venituri proprii, (Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dâmboviţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească”, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa,Serviciul Public Judeţean Salvamont Dâmboviţa), pe anul 2019, a fost fundamentat ţinând cont de specificul fiecărei
instituţii, fiind în valoare totală de 330.086 mii lei, din care:
– venituri proprii 316.484 mii lei
– subvenţii 13.602 mii lei
din care:
 subvenţii din bugetul local pentru instituţii publice 12.482 mii lei
din care pentru:
– Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor 2.800 mii lei
– Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească” 4.517 mii lei
– Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa 4.415 mii lei
– Serviciul Public Judeţean Salvamont 750 mii lei

Bugetul CJ Dâmbovița a fost votat în forma propusă de Executiv,de către reprezentanții majorității PSD, din CJ Dâmbovița.

Articolul precedentTârgoviștean reținut, după mai multe lovituri la bisericile din Dâmbovița
Articolul următorAccident fără victime la Găești. Sperietura a fost mare pentru o tânără de 19 ani