La o primă conferință de presă, în județul Dâmbovița, după alegerile din data de 26 mai, senatorul Adrian Țuțuianu (Pro Romania) a reiterat o idee mai veche. Țuțuianu solicită demisia șefului poliției Dâmbovița, acuzându-l pe acesta de „colaboraționism” cu anumite forțe politice dâmbovițene. Deasemnea, senatorul solicită vehement și demisia ministrului Carmen Dan.

Foto– Insp.șef Sorin Păun, comisar șef interimar IPJ Dâmbovița

În ceea ce îl privește pe Sorin Păun, comisar șef IPJ Dâmbovița (șeful poliției dâmbovițene) Adrian Țuțuianu spune că:

Foto– Senator Adrian Țuțuianu (Pro România DB), conf.presă 6 iunie 2019

„Cer public demisia șefului Poliției dâmbovițene,inspectorul șef Sorin Păun. Voi face și o sesizare către IGPR.Ca să nu aibă foarte multe emoții îi spun (n.m. lui Sorin Păun-insp.șef,interimar IPJ DB) public astăzi lucrurile de care îl acuz.Participarea șefului IPJ DB la cehful organizat de Rovana Plumb cu activul PSD, în data de 1 decembrie 2018 la restaurantul D.P. Niciodată un șef de poliție nu a participat la un chef de partid. Este contrar statutului pe care îl are Poliția Română.”

Alte solicitări:

Adrian Țuțuianu mai spune că, în sesizarea pe care o va face către IGPR, va preciza și faptul că au existat întâlniri în campania electorală, al șefului IPJ Dâmbovița, cu conducerea PSD Dâmbovița, în care s-au pus la cale strategii de contracarare a adversarilor politici , ai social democraților (PRO România) și deasemnea că șeful IPJ Dâmbovița a promis „închiderea unor dosare”, pentru „persoane din anturajul Rovanei Plumb”.

În sprijinul acuzațiilor, formulate în timpul conferinței de presă, Adrian Țuțuianu nu a adus nicio dovadă, acesta precizând că va detalia, în plângerea ce va fi înaintată către IGPR. Grupul Pro România, din Parlamentul României, a făcut o solicitare de audiere a ministrului Administrației și Internelor, Carmen Dan. Adrian Țuțuianu (Pro România) a cerut în nenumărate rânduri demisia lui Carmen Dan, percepută ca o apropiată a lui Liviu Dragnea.

De precizat este și faptul că, la momentul așa numitului „chef de partid”, de care vorbește Adrian Țuțuianu, din decembrie 2018, actualul șef interimar al IPJ Dâmbovița, insp. șef Sorin Păun, nu deținea această funcție, fiind împuternicit în funcția de șef al acestei structuri abia în data de 1 martie 2019.

Articolul precedent29 de judeţe au fost, din nou, avertizate. Va ploua torenţial până luni dimineaţa
Articolul următorFoto-Video| Update: Un muncitor prins sub un mal de pământ, la Finta, a fost salvat de pompieri