Livrarea primului lot de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă a început luni şi va continua până pe 17 decembrie, urmând ca alte autospeciale să ajungă în primul semestru al anului 2019 la serviciile de ambulanţă şi SMURD, a anunţat Raed Arafat.

El menţionează că finalizarea achiziţiilor nu se putea realiza fără implicarea IGSU, care s-a ocupat de întreg procesul, inclusiv pentru serviciile de ambulanţă.

Totodată, potrivit unei postări pe reţeaua de socializare a Departamentului pentru Situaţii de urgenţă, până la sfârşitul anului vor fi distribuite 420 de ambulanţe.

Primul lot cu 43 de autospeciale a fost livrat către serviciile de ambulanţă din regiunea Centru – judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Conform sursei citate, graficul de livrare către celelalte şase regiuni este următorul: 12 decembrie, Regiunea Vest (Arad, Caraş- Severin, Hunedoara, Timiş) – 32 de ambulanţe; 13 decembrie, Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu-Mare) – 41 de ambulanţe; 14 decembrie, Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Iaşi) – 56 de ambulanţe; 15 decembrie, Regiunea Sud (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman) – 48 de ambulanţe; 16 decembrie, Regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea) – 46 de ambulanţe; 17 decembrie, Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea) – 34 de ambulanţe.

De asemenea, tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 ambulanţe SMURD 4×4 către inspectoratele judeţele pentru situaţii de urgenţă şi 24 către serviciile de ambulanţă.

DSU mai precizează că, pentru îmbunătăţirea răspunsului la urgenţele cetăţenilor, vor fi distribuite 242 de ambulanţe de transport A2 către serviciile de ambulanţă judeţene.

Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanţă şi unităţile operative ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din care 81 către SAJ-uri şi 41 către SMURD.

Prin programul POR 2014 – 2020 – ”Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”, 55 de ambulanţe de tip B 4×4 şi zece ambulanţe tip C SMURD vor ajunge la ISU Bucureşti, iar 20 ambulanţe de tip A2 la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

„Mă bucur să anunț populația județului nostru că #Dâmbovița va primi 7 astfel de ambulanțe în cel mai scurt timp. Este o dovadă a implicării corecte a Guvernului în rezolvarea problemelor existente în teritoriu și imi exprim speranța că noile mașini de salvare ce vor ajunge în județ vor îmbunătăți considerabil acțiunile de prim ajutor și transport destinate pacienților dâmbovițeni”, a precizat deputatul PSD, Carmen Holban.

Articolul precedentCeață, polei și ninsoare în Dâmbovița, în acest sfârșit de săptămână
Articolul următorSute de coronițe din cetină, confiscate de polițiștii din Fieni