Jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera și Postului Montan Zănoaga vor fi la posturi în minivacanța de Paște și 1 Mai. Aceștia vor fi zăriți în acțiuni de patrulare pe traseele montane.

Jandarmii montani sunt în măsură să acționeze pentru îndrumarea, sprijinirea și salvarea turiștilor aflați în dificultate în zona de responsabilitate din Munții Bucegi.

Comunicat integral al IJJ Dâmbovița

„Pentru prevenirea accidentelor în zona montană sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, recomandăm turiştilor care se aventurează pe munte următoarele:

– înainte de a pleca în drumeție, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate al acestuia, stării vremii, condiţiilor climatice locale, stării de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;

– plecati pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor și nu riscaţi să plecaţi singuri la drum;

– informaţi jandarmii sau salvamontiștii asupra traseului ales, lăsând datele dumneavoastră la aceștia;

– alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup;

– folosiţi numai traseele marcate și urmăriţi marcajele de pe traseu;

– în cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană;
– nu consumaţi băuturi alcoolice înainte sau în timpul practicării sporturilor montane sau a drumeţiilor;
– nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele;

– apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi la membrii Salvamont, respectaţi indicaţiile acestora specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate”, se arată într-un comunicat al IJJ Dâmbovița.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentSărbători pascale în siguranță. Sute de polițiști vor fi la datorie
Articolul următorZeci de edili, chemați la discuții la CJ Dâmbovița, pe subiecte fierbinți