Situația, în ceea ce privește epidemia de coronavirus, se schimbă dramatic la Găești,în Dâmbovița. Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a anunțat că din 100 de teste, efectuate la salariații fabricii Arctic, 32 de teste au ieșit pozitiv, la testul pentru coronavirus. În oraș este deja panică pentru că cei mai mulți din salariații fabricii de frigidere sunt din orașul Găești și este posibil să fie vorba deja de o transmitere comunitară de proporții în orașul dâmbovițean.

Anunțul celor de la DSP Dâmbovița, a fost făcut astăzi, 15 mai, și este unul fără echivoc,în ceea ce priveste situatia de la Găești.

COMUNICAT DE PRESĂ

Ca urmare a identificării de către D.S.P. Dâmboviţa a două cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS Co-V-2 în data de 7 şi  9.05.2020, la nivelul S.C. Arctic S.A. Găesti, unitatea a decis testarea profilactică a tuturor contacţilor de muncă din hala de producţie „asamblare uşi”.

Testările efectuate la primii 100 de salariaţi au evidenţiat pozitivarea a 32 de persoane, care nu prezentau simptomatologie specifică COVID 19 şi care nu au fost contacţi apropiaţi cu cele două cazuri de îmbolnăvire, conform definiţiei de caz.

D.S.P. Dâmboviţa a  dispus dirijarea celor 32 de persoane către Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.Totodată, au fost identificaţi toţi contacţii intradomicilari şi s-a dispus măsura izolării acestora la domiciliu timp de 14 zile, cu monitorizare medicală, conform metodologiei în vigoare.

Pentru investigarea epidemiologică extinsă, având în vedere apariţia de noi cazuri pozitive asimptomatice, în  cursul  dimineţii, două echipe din cadrul D.S.P. Dâmboviţa s-au deplasat la sediul societăţii comerciale.

Va continua testarea profilactică a întregului colectiv de salariaţi, care işi desfasoară activitatea în cadrul aceleiaşi hale de producţie.

Se vor menţine măsurile dispuse anterior, încă de la apariţia primului caz de îmbolnăvire .

S-a impus închiderea liniilor de producție 3 şi 4, schimbul 1, începând de astăzi 15 mai 2020, până luni 18 mai 2020, timp în care vor fi efectuate operaţiuni de dezinfecţie generală cu operator specializat.

Ancheta epidemiologică este în derulare.

DIRECTOR EXECUTIV,                                    COMP. RELAŢII PUBLICE,

    Dr. Sorin STOICA                                               Cons. Marinela POPA

A transmis DSP Dâmbovița.

Articolul precedentCozi din prima zi de „relaxare”, la birourile Direcțiilor de Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor. Anunț al Prefecturii Dâmbovița
Articolul următorDecizie șoc! Șase cluburi din liga I de fotbal, printre care și Chindia Târgoviște, cer înghețarea campionatului