Deși părea că protestul salariaților de la Arctic Găești a fost încheiat, în urma negocierilor cu conducerea unității, din dimineața zilei de 7 martie, protestele au continuat. Muncitorii din schimburile doi și trei au refuzat, la rândul lor, să mai intre la lucru. Printre scandările acestora, de la protestele din incinta fabricii, cele mai frecvente fiind „Vrem salarii!”, „Vrem spor de noapte!”, „Jos Sindicatul!” sau „Jos Mafia!”

După ce muncitorii de la schimbul 1 au reluat lucrul, în urma negocierilor cu conducerea unității (amănunte aici, www.realitatededambovita.net) angajații din schimburile doi și trei, la rândul lor, au protestat în incinta unității refuzând să reia activitatea.

Pe parcursul nopții de 7-8 martie (schimbul trei) nici negocierile (fotoîncercuit roșu) cu conducerea unității nu au mai dat rezultate. S-a scandat „Vrem salarii!”, „Vrem spor de noapte!”, „Jos Sindicatul!” sau „Jos Mafia!”

La Arctic Găești, companie deținută de grupul turc Arçelik, ce realizează electrocasnice, lucrează în momentul de față peste 3000 de persoane, Arctic Găești fiind cel mai mare angajator din județul Dâmbovița( fabrica urmează să deschidă o nouă capacitate de producție la Ulmi, lângă Târgoviște, chiar în 2019).

Salariații de la Arctic Găești nu mai au încredere nici în sindicat, care anunțase că renegocierea contractului colectiv de muncă se va face până în data de 28 martie, iar toate revendicările salariaților( de natură salarială) vor fi rezolvate. Schimbul trei a refuzat chiar să reia lucrul, continuând protestul  în incinta fabricii ( după cum se precizează într-o postare de pe pagina de facebook a unuia dintre cei care au participat la protest, Liviu Lazăr)

Până la acest moment, conducerea unității nu a recționat în niciun fel, neexistând nicio o comunicare oficială legată de incidentele de la Arctic Găești, protestele desfășurându-se exclusiv în incinta unității (proprietate privată).

Foto articol– captură facebook Liviu Lazăr

Articolul precedentMăsuri de ordine publică la meciul de fotbal AFC Chindia Târgovişte – FC Petrolul Ploiești
Articolul următorTuriști dâmbovițeni, ajutați de jandarmii montani