Jucătoarea târgovișteană de tenis, Sorana Cîrstea, a ratat accederea pe tabloul principal al turneului de tenis de la „Indian Wells”. Cîrstea a fost învinsă în turul doi al calificărilor de jucătoarea japoneză Nao Hibino, o jucătoare mai slab cotată decât românca.

Parcursul Soranei Cîrstea, la cel de-al „cincilea turneu de Mare Slem”, cum mai este supranumit turneul american de tenis de la Indian Wells, s-a oprit în calificări. Sorana fost învinsă, într-un meci ce a durat o oră și jumătate, de japoneza Nao Hibino, cu scorul de 4-6,6-1,6-0, arătând o cădere incredibilă de formă în ultimele două seturi.

Sorana Cîrstea (98 WTA) era cotată favorită 11, în calificările de la Indian Wells, în vreme ce adversara ei, era cotată favorită 22.

În urma acestei contraperformațe Sorana va părăsi, începând de săptămâna următoare,  top 100 WTA, târgovișteanca urmând să piardă câteva puncte în clasament, din cauza faptului că nu a putut să își apere punctele câștigate în 2018, la turneul american (turul doi pe tabloul principal, pentru Sorana, la ediția anterioară).

Sportiva târgovișteană nu a reușit, în 2019, mai mult de două victorii consecutive la turneele WTA la care a participat (5 competiții). Cea mai înaltă poziție în clasamentul mondial, pentru Sorana Cîrstea, a fost poziția 21 WTA, în august 2012.

Articolul precedentIlegalități pe bandă rulantă pentru un „iubitor de plante”
Articolul următorHoți de cabluri de înaltă tensiune, prinși de polițiști