Târgovișteanca Sorana Cîrstea riscă o amendă consistentă din partea WTA, după ce a avut o ieșire nervoasă la adresa arbitrului, la turneul de la Istanbul. „Ești nebun? Ești orb?” i-a strigat Sorana arbitrului, după care l-a împins ușor, încemnându-l pe acesta să verifice urma lasată de o minge ce a fost considerată out de oficcialul partidei.

Incidentul s-a produs în timpul partidei din turul secund al turneului din Turcia, contra cehoaicei Barbora Strycova, pierdute în trei seturi, 2-6, 6-1, 3-6, de jucătoarea din Târgoviște.

La 1-1 la seturi și 1-0 pentru ea în decisiv, Sorana servea pentru a consolida break-ul obținut în game-ul precedent. După o dublă greșeală la 40-40, Cîrstea a servit un as. Arbitrul de scaun a coborât pe teren și a verificat urma, iar în cele din urmă a decis că mingea a fost afară, momentul declanșând furia Soranei.

(video– sursa youtube, via digisport.ro)

Arbitrul Sumer i-a acordat româncei un avertisment pentru conduită nesportivă, după acest incident. Amenda în astfel de situații, potrivit regulamentului WTA, este de 10.000 de dolari, însă aceasta poate fi chiar mai mare, în funcţie de raportul oficialului.

Sorana Cîrstea (97 WTA) a primit 3.400 de dolari pentru calificarea în turul secund de la Istanbul.

Sorana a refuzat la sfârșitul partidei să dea mâna, conform uzanțelor cu arbitrul întâlnirii.

Articolul precedentCod galben de ploaie, în jumătate de țară. În Dâmbovița, de Înviere, șanse mari de ploaie
Articolul următorZeci de apeluri la 112 în Vinerea Mare