Președintele Consiliului Național al Rectorilor (CNR), Sorin Cîmpeanu a vizitat astăzi Universitatea „Valahia” din Târgoviște. La întâlnire, găzduită de sala Oxford din Campusul universitar, au participat din partea Universității rectorul Călin Oros, președintele Senatului, Constantin Pehoiu și reprezentanți ai conducerilor facultăților.

Discuțiile au vizat aspecte privind internaționalizarea universităților, finanțarea acestora, calitatea actului didactic sau cercetarea științifică universitară. Președintele CNR a vorbit despre importanța relației dintre mediul academic și cel socio-economic.

Totodată, profesorul Sorin Cîmpeanu a evidențiat rolul determinant pe care îl au universitățile în viața comunităților, dând ca exemplu chiar Universitatea „Valahia”.

Referindu-se la internaționalizare, rectorul Călin Oros a arătat că universitatea târgovișteană are deja programe de master în limba engleză, urmând ca în viitor sa fie elaborate astfel de programe de studiu și la nivel de licență.

Președintele CNR a apreciat faptul că în Campus continuă lucrările de construcții la sediile Facultăților de Științe Umaniste și Drept și Științe Administrative, „Valahia” fiind una din cele trei universități din țară care au primit finanțare pentru astfel de investiții.

În același registru, rectorul Călin Oros a anunțat că a fost depus un proiect pe fonduri europene pentru construcția corpului de clădire ce va deservi Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației și Facultatea de Științe și Arte.

Întâlnirea a continuat cu discuții asupra mai multor subiecte academice.

Articolul precedentDestin curmat prea devreme, de un șofer băut
Articolul următorPrimari PSD, susținători Adrian Țuțuianu : „Jos Codrin Ștefănescu!”; „Avem printre noi o jigodie,un trădător”