Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a anunțat că luat hotărârea de a testa sute de angajați ce lucrează în centrele rezidențiale pentru btrâni din județul Dâmbovița, pentru COVID 19. Decizia vine după ce la centrul rezidențial de la Răcari aproximativ 20 de angajați ai centrului au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

Măsura a fost anunțată de DSP Dâmbovița prin  intermediul unui comunicat de presă, publicat astăzi, 23 aprilie.

COMUNICAT DE PRESĂ

Începând cu  data de 22 aprilie 2020, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a extins acţiunea de testare pentru depistarea COVID-19, a personalului din toate centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice din judeţul Dâmboviţa. În această primă etapă va fi testat personalul aflat în autoizolare preventivă la domiciliu, conform Ordonanţei militare numărul 8/2020. Pentru această  acţiune, au fost mobilizate mai multe echipe de specialişti din cadrul instituţiei noastre, care printr- un efort considerabil, până la acest moment, au reuşit să preleveze probe de la peste 200 de angajaţi ai acestor centre.

Precizăm că această acţiune a fost demarată în scopul prevenirii apariţiei unor focare, iar  reluarea activităţii acestora va fi permisă numai după obtinerea rezultatului negativ al probei recoltate.

D.S.P. Dâmboviţa supraveghează cu toată responsabilitatea  activitatea din aceste centre pentru batrâni, tinând cont de faptul că beneficiarii acestora reprezintă o categorie vulnerabilă şi, totodată, monitorizează cu atenţie  evoluţia fiecărui caz înregistrat în judeţul nostru.

               DIRECTOR EXECUTIV,              COMP. RELAŢII PUBLICE,

                   Dr. Sorin STOICA                        Cons. Marinela POPA

Se spune în comunicatul de presă al DSP Dâmbovița.

Articolul precedentFoto-Video| Puternic incendiu de vegetație la Ocnița. Mai bine de 20 de hectare de teren sunt cuprinse de flăcări
Articolul următorUn tânăr de 23 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce a prezentat o adeverință de angajator falsă