Acțiune de amploare a polițiștilor dâmbovițeni, pe parcursul zilei de 8 noiembrie. Au fost date sute de sancțiuni contravenționale. Un caz aparte a fost cel al unei șoferițe de 45 de ani ce s-a ales cu dosar penal după ce a refuzat recoltarea de probe biologice. Anterior, picase și proba alcooltestului, aparatul indicând o alcoolemie de 0,6mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La acțiunea ce s-a desfășurat pe parcursul zilei de 8 noiembrie a.c.  au participat 216 polițiști, alături de efective de jandarmi.

Polițiștii au intervenit la 52 de evenimente, dintre care 38 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 27 de infracțiuni. Dintre acestea, 14 au fost contra persoanei și 8 contra patrimoniului.

Pentru neregulile descoperite în teren, polițiștii au aplicat 301 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 71.710 lei.

De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Imagine cu un caracter ilustrativ

Un caz aparte a fost cel al unei șoferițe de 45 de ani din Lucieni, județul Dâmbovița. Oprită în trafic pentru control, de polițiștii din localitate, aceasta a fost testată cu aparatul etilotest.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceasta a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior conducătoarea auto a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice (procedură în conformitate cu prevederile legale).

Pe numele femeii, polițiști dâmbovițeni au întocmit un dosar penal

Articolul precedentPeste 115.000 de români au votat, în Diaspora, pentru prezidențiale, până la ora 10.30 (9 noiembrie)
Articolul următorAccident cu „cântec”, în Dâmbovița, după ce un bărbat a anunțat polițiștii că o mașină a ieșit de pe carosabil