Săptămână mai puțin fericită pentru tenisul feminin românesc. Cu doar puțină vreme în urmă cu un continget important înTop 100 mondial, România se mai bazează doar pe Halep. Și târgovișteanca Sorana Cîrstea este în cădere liberă în clasamentele mondiale.

Foto: Simona Halep (sursa-facebook)

Clasamentul publicat de WTA la începutul acestei săptămâni (12 august 2019) arată o statistică deloc fericită pentru fetele din România. Simona Halep se menține pe locul patru WTA dar a pierdut, față de săptămâna precedentă, 585 de puncte (total actual- 4639 de puncte), din cauză că nu și-a apărat trofeul câștigat în 2018 la „Rogers Cup”.

Foto: Sorana Cîrstea

Și celelelalte românce sunt în cădere liberă în clasamentele intrenaționale. Târgovișteanca Sorana Cârstea a ieșit din Top 100 WTA și, cu 573 de puncte, ocupă locul 104 WTA, mai puțin cu o poziție față de săptămâna precedentă. Sorana Cîrstea a făcut rocadă în clasament cu Monica Niculescu (locul 103 WTA ) în această săptămână. Ambele jucătoare însă nu vor participa, în săptămâna 12-18 august, la nicio competiție WTA sau ITF, astfel că vor pierde locuri în clasament și săptămâna următoare. O altă româncă ce a pierdut locuri importante în ierarhie este Mihaela Buzărnescu ce a ajuns pe locul 134 mondial.

Pozițiile ocupate de românce în clasamentul mondial WTA (după poziția 100) nu le permit acestora să participe la turneele importante, ce au la start de obicei doar primele 64 de jucătoare, plus jucătoare venite din calificări.

Articolul precedentNoi reguli de circulaţie. Telefonul ținut în mână, la volan, chiar dacă nu vorbești, îți aduce amendă
Articolul următorMarți 13-Preveniți ghinionul. Ziua informării preventive (și) la ISU Dâmbovița