Circulația rutieră se desfășoară în condiții dificile pe mai multe drumuri din țară, din cauza ceții. Cum codul galben de ceață este posibil să se prelungească, iar polițiștii au câteva sfaturi pentru conducătorii auto, ce se deplasează pe aceste drumuri, din județele aflate sub imperiul ceții.

Anunțul celor de la Poliția Română a fost făcut în dimineața zilei de 17 noiembrie, moment la care Codul galben de ceață era valabil în mai multe județe din țară (conform ANM, este valabil până la ora 12.00, a zilei de 17 noiembrie).

Imagine cu un caracter ilustrativ

„Se circulă însă îngreunat, în condiții de ceață, pe mai multe drumuri importante din județele Harghita, Ialomița, Argeș, Prahova, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Teleorman.

Din acest motiv, pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte, să utilizeze în mod corespunzător sistemul de iluminare și să nu efectueze manevre periculoase în trafic.”

Era anunțul celor de la Poliția Română emis în dimineața zilei de 17 noiembrie.

Cum codul galben de ceață este posibil să fie prelungit (în special pentru dimineața zilei de 18 noiembrie) anunțul rămâne valabil și pentru următorul interval de timp.

Articolul precedentClinică medicală privată, unicat în România, deschisă într-o comună dâmbovițeană
Articolul următorMinisterul Sănătăţii: „950.000 de doze de vaccin antigripal livrate în luna noiembrie”, răspuns la o interpelare plecată din Dâmbovița