S-au distrat în cea mai frumoasă seară, dar la final s-au încins spiritele. Nu puține cazuri sunt cele în care apar certuri între miri și fotografi/cameramani sau chiar între miri și cântăreți, vizați și ei de noile reglementări.

Un mire din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, supărat că nu a primit un singur bon fiscal, le-a scris inspectorilor, denunțându-l pe vecinul care i-a cântat la nunta.

În octombrie anul trecut, oficialii ANAF estimau că statul pierde sute de milioane de euro din evaziunea fiscală de la nunţi.

Tot mulți tineri, atrași de mirajul unui câștig fără prea mari bătăi de cap, se apucă de fotografiat sau filmat la diverse evenimente, fără să știe că sunt pasibili de amenzi usturătoare dacă nu intră în legalitate.

Mai exact, cameramanii și fotografii trebuie să își înființeze o firmă, să încheie contracte și/sau să taie chitanță pentru fiecare eveniment prestat. Amenzile sunt cuprinse între două mii şi cinci mii de lei pentru nerespectarea legii.

Controalele inopinate nu mai sunt în subordinea ANAF, ci în cea a inspectorilor Antifrauda. De cele mai multe ori însă acestea sunt făcute în urma unor sesizări.

Articolul precedentViscolul amână redeschiderea DJ 713
Articolul următorAndrei Voican, campion al României la dublu și vicecampion al țării la simplu