Doi turiști israelieni, soț și soție, împreună cu un copil minor, au rămași blocați în zăpadă, cu mașina, după ce GPS-ul i-a îndrumat greșit. Totul s-a petrecut în apropierea zonei Padina-Peștera din Bucegi, unde au avut loc și câteva avalanșe , pe parcursul zilei de 15 ianuarie.

Cei doi turiști, împreună cu copilul minor, de opt ani, se deplasau spre Padina-Peștera pe DJ 714, din Dâmbovița, singura arteră circulabilă, pentru mașini, spre această zonă, după ce, pe parcursul zilei de 15 ianuarie 2019, o avalanșă a blocat DJ 713 (detalii aici).

Conform Jandarmeriei Dâmbovița, ce are un post de jandarmi montani în zonă:

„Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit ieri-seară(n.r. 15 ianuarie 2019), în sprijinul a unor turiști israelieni aflați în dificultate în Munții Bucegi.Familia, formată din doi adulţi cu vârsta între 40 și 45 de ani şi un copil minor în vârstă de 8 ani, se deplasa pe DJ 714 Moroeni-Padina și intenționa să ajungă la un loc de cazare din zona Peştera.La un moment dat, în zona „Bolboci”, din cauza unei erori de GPS au fost direcționați cu autovehiculul pe un drum forestier, unde au rămas înzăpeziți. Jandarmii montani au intervenit pentru sprijinirea acestora, le-au deblocat autovehicul din zăpadă și i-au însoțit pentru a ajunge în siguranță la Peştera, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.”


Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela  numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Articolul precedentMinora de 16 ani, din Glogoveanu, dată dispărută de familie, a fost găsită de polițiști
Articolul următorFără istoric. Dinamo-CSM Târgoviște 0-3, în Cupa României de volei feminin