Un ciclon mediteranean loveşte România, avertizează meteorologii, care afirmă că vremea va fi foarte rece în următoarele zile, iar ninsorile vor fi prezente în special în zona de munte.

Concret, luni şi marţi vremea rămâne foarte rece inclusiv în timpul zilei, maximele fiind preponderent negative. „De exemplu, marţi avem maxime cuprinse între minus nouă grade Celsius şi plus un grad Celsius. În noaptea de luni spre marţi, ne aşteptăm să fie ger.

Va fi ger în majoritatea zonelor, cu minime cuprinse între minus 16 grade Celsius şi minus 6 grade Celsius.

Miercuri şi joi, specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) se aşteaptă la un episod cu mai multe precipitaţii, la baza căruia se află un ciclon mediteranean care traversează România şi care va aduce precipitaţii în toată ţara.

Sfârşitul de săptămână va veni cu temperaturi situate în jurul normelor. Se mai încălzeşte şi temperaturile se vor apropia de cele pozitive. În ceea ce priveşte nopţile, mercurul din termometre nu va coborî sub minus 10 grade Celsius noaptea, doar în depresiuni. Însă luna ianuarie va mai aduce episoade cu viscol, cu ger.

Articolul precedentSkatepark, transport public, educație și drumuri – interesele Primăriei Târgoviște pentru 2019
Articolul următorAutoritățile extind cercetările la Dărmănești, acolo unde au „răsărit” 16 monede dacice și romane din argint