20 de proiecte pentru accesarea fondurilor europene au fost depuse de Primăria Târgoviște, anul trecut, valoarea totală a acestora fiind de peste 100 de milioane de euro.

La cele mai multe dintre aceste investiții licitațiile de execuție a lucrărilor sunt în curs de derulare, urmând ca lucrările să debuteze în primăvară, după semnarea contractelor de finanțare, precizează primarul Cristian Stan, pe pagina sa de Facebook.

Proiectele vizează, printre altele, îmbunătățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public; îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea școlilor “Matei Basarab”, “Mihai Viteazul”, „Tudor Vladimirescu”; dar și a Grădiniței cu program prelungit “Rază de soare”.

De asemenea, proiectele vizează amenajarea parcului public de agrement UM Gara; amenajarea unui Skatepark – adiacent Parcului Chindia; construirea de locuinte sociale; crearea și modernizarea mai multor locuri de joacă pentru copii și înființarea unei creșe.

Primaria Târgoviște a depus în vederea finanțării din fonduri europene, în ultimele zile ale anului trecut, două proiecte care vizează transportul public local. Cu o valoare cumulată de peste 127.000.000 lei, investițiile presupun cumpărarea a 40 de autobuze hibrid, construirea unui depou, construirea a trei staţii de capăt și amenajarea a 28 de staţii îmbarcare-debarcare călători.

Totodată, proiectele prevăd reabilitarea bulevardului Mircea cel Bătran, a bulevardului Regele Carol, a străzilor Lt. Stancu Ion și Garii, precum și a pasajului peste calea ferată pe DN 72 (în zona Pavcom), precizează primarul Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentBeat la volan. A fost reținut de polițiști după ce a lovit mortal un pieton și a fugit
Articolul următorUn ciclon mediteranean loveşte România. Cum va fi vremea în următoarele zile