Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat Federaţiei Române de Fotbal ca printre criteriile de obţinere a licenţei pentru Liga 1 să fie inclusă şi deţinerea unui contract pentru a putea evolua pe un teren din localitatea respectivei echipe care ar urma să promoveze, a declarat Gino Iorgulescu, marţi, într-o conferinţă de presă.

„Ar afecta, sigur că da, pentru că aceste cluburi nu au stadioane şi suntem în discuţii cu Federaţia Română de Fotbal să facem nişte modificări la licenţiere. Nu se mai poate să acordăm un an de graţiere echipelor care nu au stadioane şi care joacă în alte părţi decât în oraşele de unde provin. O să încercăm să stabilim, să anunţe cu un an înainte, să vedem care echipe pot să îşi depună dosarul pentru licenţiere de promovare în Liga 1, pentru că aşa nu se mai poate”, a răspuns preşedintele LPF, întrebat cât de mult ar afecta competiţia dacă ar promova echipe precum Chindia Târgovişte sau Academica Clinceni, care nu au stadion de nivelul Ligii 1.

Proiectul noului stadion care se va construi la Târgovişte, pe o parte a terenului ce aparţinea fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, este în stadiul de obţinere de avize. Autorităţile judeţene au anunţat că proiectul are o valoare de 133 de milioane de lei.

Stadionul va avea între 10.000 şi 15.000 de locuri, iar lucrările nu vor începe mai devreme de doi ani.

Articolul precedentVideo| Sorana trage tare, în sala de antrenament
Articolul următorAccident grav pe DN 72, cu șase răniți. Două autoturisme au intrat în coliziune.