Universitatea „Valahia” din Târgoviște a decis să suspende cursurile. Măsura va fi aplicată pentru perioada 11-23 martie, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Anunțul oficial urmează să fie făcut pe parcursul acestei zile. Deocamdată universitatea târgovișteană a anunțat că trei studenți ai instituției, recent întorși din Italia, se află în izolare la domiciliu, dar nu prezintă simptomele specifice al îmbolnăvirii cu coronavirus.

 

Update

Universitatea „Valahia” din Târgoviște a confirmat și prin intermediul unui comunicat oficial suspendarea cursurilor:

COMUNICAT DE PRESĂ

            Având în vedere situația epidemiologică privind infecția cu coronavirus, conducerea Universității „Valahia” din Târgoviște a decis suspendarea, în totalitate, a activităților didactice și administrative în perioada 11-23 martie 2020.

            Măsura vizează studenții, masteranzii, doctoranzii, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic. Toate cursurile, activitățile și manifestările științifice vor fi reprogramate.

            Universitatea „Valahia” din Târgoviște face apel către membrii comunității academice să respecte cu strictețe recomandările autorităților referitoare la prevenirea răspândirii virusului.

Au precizat cei de la UVT.

Știre inițială

„Trei studenți din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, reveniți recent din Italia, se află în acest moment în autoizolare la domiciliu.

Aceștia au completat și semnat formularele obligatorii care au fost transmise la Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița.

Cei trei studenți nu prezintă semne și simptome specifice afectării cu coronavirus, prin urmare nu există motive de panică.

De asemenea, s-au luat măsurile ce se impun – spațiile universității au fost dotate cu materiale de curățenie și soluții dezinfectante pentru mâini.

Orice nouă decizie a Universității „Valahia” din Târgoviște privind prevenirea posibilelor infectări cu COVID-19 va fi comunicată pe site-ul propriu și către mass-media.”

Se precizează în comunicatul de presă al celor de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște.

Măsura suspendării cursurilor în perioada 11-23 martie, deocamdată, va fi anunțată pe parcursul acestei zile (10 martie), au precizat surse din interiorul universitătii. Instituția de învătâmânt superior din Târgoviște are aproximativ 7000 de studenți si cadre didactice, la momentul actual.

Articolul precedentDezinfecție generală pentru transportul public și la Târgoviște. Acțiunea este obligatorie conform grupului de Comunicare Strategică
Articolul următorPregătiți și nu prea,pentru coronavirus, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Conferință de presă organizată pe ascuns