Campania electorală, ce a debutat oficial în data de 27 aprilie, este una, în general, apatică și aproape fără implicare politică, în județul Dâmbovița. Totuși nu lipsesc acuzele între competitorii ce participă la alegerile europarlamentare. USR Dâmbovița acuză Pro România că nu respectă normele de afișaj electoral.

USR Dâmbovița, printr-o postare pe pagina de facebook a organizației, spune că există competitori electorali ce fie că au uitat că începând din data de 27 aprilie se aplică alte reguli, fie că nu îi interesează.

Sursa fotofacebook USR Dâmbovița

„De-ale campaniei electorale…

Pe str Valea Glodului nr 230, com Pietrari, jud Dâmbovița, încă suntem înainte de 27 aprilie.

În lege sunt permise numai afișele 50×30 cm”

Au scris cei de la USR, ilustrând comentariul (datat 30 aprilie) cu două fotografii ale unor bannere ale PRO România ce nu respectă regulile de afișaj.

Conform legislației actuale:

În campania electorală, partidele politice pot achiziţiona şi utiliza numai următoarele tipuri de materiale de propagandă:

a) afişe cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură;
b) afişe prin care se convoacă o reuniune care vor avea 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură şi vor fi amplasate în locurile speciale pentru afişaj;

Afișajul electoral este permis în alte locuri decât cele stabilite potrivit alin. (2) 9n.r. panouri speciale de afișaj, amplasate de primării) numai cu acordul scris al proprietarilor sau, după caz, al deținătorilor și numai cu luarea măsurilor impuse de legislația în vigoare pentru asigurarea siguranței cetățenilor.

Articolul precedentMoral bun pentru pugiliștii de la CS Târgoviște înainte de participarea la Campionatul Național pentru cadeți
Articolul următorSorana Cîrstea a aniversat 25 de ani…de când joacă tenis