Meteorologii au emis o informare meteo de vreme severă, pentru perioada 8-11 august, valabilă la nivelul întregii țări. Un val de aer tropical va ridica temperaturile din termometre, până la pragul de caniculă sau chiar peste.

Atenționarea meteorologică intră în vigoare de joi, 8 august 2019 și este valabilă până duminică, 11 august.Conform ANM:

NFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic
Interval de valabilitate: 8, 9, 10 și 11 august


 „În cursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică valul de căldură se va extinde, iar în orele amiezilor disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

  Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35…37 de grade, joi (8 august) local în sudul și estul țării, vineri și sâmbătă (9 și 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie și podiș.
           În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe litoral și în Dealurile de Vest.

În această perioadă, în județul Dâmbovița, temperaturile diurne vor urca până la valoarea maximă de 34 de grade Celsius, iar cele nocturne nu vor scădea sub valoarea de 18-19 grade Celsius.

Articolul precedentAviotratamente, la Târgoviște, în 13-15 august. Vezi care sunt recomandările autorităților
Articolul următorBiciclist accidentat pe DN 7