Veștile venite din partea meteorologilor și hidrologilor nu sunt deloc favorabile. Au fost emise noi avertizari de tip cod galben sau portocaliu, atât pentru precipitatii cât și în ceea ce privește posibile inundații. Și județul Dâmbovița este vizat de aceste atenționări.

Imagine

Conform celor de la ANM:

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 12:00 – 18 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate

 În după-amiaza zilei de joi (18 iunie) și la începutul nopții de joi spre vineri (18/19 iunie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.

Avertizarea de tip cod portocaliu este valabilă doar pentru nordul județului Dâmbovița (zona montană),în vreme ce restul județului este sub avertizare de tip cod galben. Aceasta va continua însă pâna în data de 21 iunie, conform prognozelor actuale ale celor de la ANM.

Din păcate, în continuare, în Dâmbovița, sunt în vigoare mai multe avertizari de tip cod portocaliu de inundatii. Conform hidrologilor (INGH.ro)

În intervalul 17.06.2020 ora 12:00 – 18.06.2020 ora 20:00 pe râurile din bazinele hidrografice Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov şi Giurgiu), Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Ialomiţa),este avertizare de tip cod galben de inundații (Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.)

Foto-Inundații Dâmbovița, 17 iunie

 O avertizare de tip cod portocaliu de inundații pentru râul Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov şi Giurgiu).,încetează astăzi (18 iunie) la ora 14.00.

Articolul precedentContinuă problemele, cauzate de inundații, la Ciocănești, în Dâmbovița
Articolul următorGospodărie distrusă de flăcări la Bolovani, în urma unui scurtcircuit