Premierul Florin Cîțu și președintele PNL Ludovic Orban rămân fermi pe poziție: solicitarea USR Plus de a fi înlocuit șeful guvernului nu poate fi luată în seamă, iar partenerii de guvernare ar trebui să vină cu solicitări rezonabile și constructive. Pe de altă parte, însă, liderul PNL a avertizat din nou, referindu-se la atacul ministrului USR Cătălin Drulă la adresa premierului Cîțu, că cei care procedează astfel ar trebui să plece din Executiv.

Ludovic Orban a precizat, după ședința Biroului Executiv al PNL, că Florin Cîțu beneficiază de susținere totală a partidului și nu se pune vreo secundă problema schimbării configurației politice. 

„Premierul are susținerea noastră totală. Suntem consecvenți și mergem mai departe. (…)Să lăsăm deoparte ceea ce ne separă și să ne concentrăm pe ceea ce așteaptă românii și guvernăm bine” a afirmat Orban.

Pe de altă parte, cei doi lideri au avut un discurs oarecum diferit când li s-a cerut să comenteze atacurile ministrului USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, la adresa lui Florin Cîțu, pe care l-a numit „zombi politic”.

„Îi asigur pe toți membrii guvernului că evaluarea se va face pe baza a ceea ce fac, nu pe baza a ceea ce spun. Repet, fiecare membru al Cabinetului condus de mine va fi evaluat pe baza a ceea ce face, nu a ceea ce spune că face,” a punctat Cîțu.

Pe de altă parte, liderul PNL Ludovic Orban a fost mult mai tranșant. „Am spus foarte limpede – nu există ministru care să atace premierul, Guvernul reprezintă o echipă. Când un ministru își atacă un coleg înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvern. E total dăunător ca unul sau altul să-și permită să dea declarații împotriva premierului. Când un ministru îl atacă pe premier, atunci pleacă acasă”, a afirmat Orban.

Chiar și în acest context, liderul PNL s-a arătat optimist. „Convingerea mea este că acest moment va fi depășit. Mizăm pe comportamentul rațional al partenerilor.”

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAutoritățile dâmbovițene au nevoie de 70.000.000 de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de deșeuri
Articolul următorDan Motreanu: „Statele membre UE, poziție comună în Consiliu asupra propunerii privind Adeverința electronică verde”