În urma unei solicitări telefonice primită ieri-seară, jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit în sprijinul unor turiști, care au rămas înzăpeziți cu autoturismele pe
DJ 714 Moroeni Peștera.

Cele două familii, una din Galați formată din 2 adulți și un copil minor în vârstă de 5 ani și cealaltă din București formată 2 adulți și un copil minor în vârstă de 13 ani, intenționau să ajungă la un loc de cazare din zona Peștera.

La un moment dat, în dreptul Sanatoriului Moroeni au rămas înzăpeziți, din cauza stratului consistent de zăpadă de aproximativ 30-40 de cm.

INTERVENȚIA A DURAT 10 ORE

„Ajunși în zona indicată, jandarmii montani au acționat pentru deblocarea celor două autoturisme, care erau echipate corespunzător pentru condiții de iarnă. Deplasarea spre zona Zănoaga a fost îngreunată de drumul impracticabil fiind necesar sprijinul unui buldoexcavator al LDP Dâmbovița, pentru deszăpezire. După circa 10 ore de mers prin munte turiștii au ajuns în condiții de siguranță la Postul Zănoaga, unde jandarmii le-au oferit un ceai cald și pături pentru a se încălzi. În prezent turiștii se află tot la Postul Zănoaga, iar angajații LDP deszăpezesc drumul pentru a se putea ajunge la Peștera”, au precizat jandarmii dâmbovițeni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentBătrân găsit decedat, într-o stație de autobuz
Articolul următorO femeie de 33 de ani a murit în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal