Trei vaci au fost electrocutate, luni, în comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele, în urma unui scurtcircuit. Localnicii spun că angajaţii de la Electrica au efectuat lucrări în zonă şi ar fi lăsat un cablu neasigurat. În spațiul public a apărut o filmare în care se vede momentul în care bovinele sunt electrocutate.

Vântul puternic a împins acel cablu către un alt stâlp de înaltă tensiune, producându-se, astfel, un arc electric exact în momentul în care pe acolo trecea un cioban cu vacile.

„În această după-amiază, poliţiştii din cadrul Secţiei Nr. 11 Poliţie Rurală Pucioasa au fost sesizaţi cu privire la faptul că o bovină este decedată pe marginea drumului, pe raza localităţii Vulcana Pandele, sat Toculeşti. Din primele cercetări, se pare că în acea zona ar fi fost efectuate lucrări la reţeaua electrică de către angajaţii unei societăţi comerciale. De asemenea, există suspiciunea că bovina ar fi murit după ce ar fi atins un arc de electricitate”, arată IPJ Dâmboviţa.

Trei vaci au fost electrocutate însă doar una a murit. Celelalte două s-au ridicat şi au fost duse se cioban la proprietari.

„A făcut scurtcircuit aici şi treci vaci au fost trântite la pământ. Două s-au ridicat şi una a rămas moartă. Putea să fie om. De vină este Electrica, că nu a izolat stâlpul bine. Şi ieri şi alatăieri a lucrat aici. Azi a fost curentul oprit. Lucrau la înlocuirea stâlpilor. Mureau copii nevinovaţi. A fost un caz fericit că s-a întâmplat să fie animal”, ne-au povestit martorii incidentului.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Judeţul Dâmboviţa a fost sub avertizare de vânt puternic şi ploi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentTârgoviște: Primăvara Clasică Europeană”, Ediția a VI-a
Articolul următorPerformanță pentru atletismul dâmbovițean.Medalie la crosul 21k de la Timișoara