Asociaţia Chindia Jurasic Park în parteneriat cu Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, cu finanţare din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dâmbovița, va organiza şi susţine, în perioada 12-14 octombrie 2018, o tabără educativă cu acțiuni specifice de voluntariat, în domeniul turismului montan specializat, sub formă de concurs, în Munţii Bucegi – zona Padina.

Timp de 3 zile, cei 30 de tineri grupați câte 6 într-o echipă, cu vârste între 14 și 35 de ani, proveniţi de la mai multe școli şi/sau organizaţii din județul Dâmbovița, vor avea ocazia să facă faţă la o mulţime de provocări în cadrul unui concurs cu 4 probe:

  1. Inventariere marcaje pe traseele parcurse (Padina – Şaua Strunga);
  2. Remarcare de traseu (Padina – Şaua Strunga);
  3. Căţărare la stâncă şi/sau la panou artificial;
  4. Rapel şi/sau parc de aventură

Zona Padina-Peștera a fost declarată, în 2017, stațiune turistică de interes național. Afluxul de turiști a crescut în această zonă montană și  din această cauză a crescut și numărul cât și dimensiunea „neplăcerilor” cauzate acestui areal. Asociația Chindia Jurasic Park a mai efectuat tabere asemănătoare, la care au participat tineri dâmbovițeni, și pe parcursul lunilor iulie și august 2018, iar scopul final este de a împărtăși cât mai multor dâmbovițeni „cultura muntelui” sau regulile elementare de conviețuire și comportament în acest spațiu.

Articolul precedentSorana Cîrstea a încasat-o rău de tot la Beijing
Articolul următorDescoperire macabră. O femeie de 47 de ani găsită spânzurată, într-o anexă gospodărească