Meteorologii au emis o informare ce nu este nicidecum favorabilă, chiar dacă nu se mai vorbește de coduri de vreme rea. În zilele următoare instabilitatea atmosferică va fi accentuată, în toată țara, iar temperaturile vor scădea semnificativ, inclusiv în județul Dâmbovița. Vor urma zile cu ploi, furtuni și grindină.

Informarea speciliștilor de la ANM este valabilă pentru 5 mai (ora 18.00) – 8 mai (ora 9)

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

NotăVremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada. „

Sursa ANM, www.meteoromania.ro

La Târgoviște (conform vremea.ido.ro) vremea se va răci în intervalul 6-7 mai 2019. Maxima nu va depăși valoarea de 19 grade Celsius (luni 6 mai) și va fi de doar 10 grade Celsius (marti 7 mai 2019). Aversele și furtunile vor fi frecvente, până la finalul săptămânii. Abia sâmbătă, 11 mai, soarele va reveni, iar maxima va urca până la 22 de grade.

Articolul precedentDouă persoane au fost rănite, într-un accident petrecut la Târgoviște
Articolul următorÎngrijorare maximă cauzată de vreme. Meciul Chindia-Sportul Snagov ar putea fi amânat