În cursul zilei de luni, 14 octombrie 2019, în cadrul Penitenciarului Găești a avut loc o activitate prin care s- sărbătoriT  “Ziua internațională a Educației în Penitenciare”.
Activitatea a fost realizată în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița – Compartimentul de analiză și prevenire a Criminalității, Liceul Tehnologic “Iordache Golescu”, Liceul Tehnologic “Dr. C. Golescu”, ca parte a proiectului “Dincolo de aparențe” și a constat într-o întâlnire, de  tip dezbatere
„Am avut ca obiective informarea tinerilor cu privire la situațiile de risc ce conduc la comiterea de fapte antisociale, prin valorificarea potențialului educativ și a experiențelor de viață a persoanelor care execută pedepse privative de libertate,iIdentificarea cauzelor conduitei impulsive la nivelul persoanelor private de libertate,  în vederea propunerii unor modalități de intervenție care să reducă anumite comportamente agresive”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Găești.
În cadrul acestei întâlniri au participat elevi, persoane private de libertate, profesori, cadre ale unității penitenciare și ale Compartimentul de analiză și prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița.
Educația realizată în cadrul instituției penitenciare are ca principal scop derularea de activități care să contribuie, complementar asistenței psihologice și sociale, la modificarea, în sens pozitiv, a comportamentului persoanelor private de libertate, în acord cu cerințele societății.
Articolul precedentSorana Cîrstea avansează în turul secund al turneului de tenis din Luxemburg
Articolul următorGuvernul a împărțit bani pentru localități. Din Dâmbovița cel mai mult a primit Târgoviștea, aproximativ 25 de milioane de lei