18 aprilie- Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, a fost marcată la Târgoviște. La Muzeul Poliției Române, unicul de acest fel din țară, evenimentul a fost punctat într-un mod inedit, acțiunea fiind un bun prilej de a promova monumentul ce găzduiește acest muzeu.

Timp de două ore, sub forma unor incursiuni în istorie, reprezentanții Muzeului Poliției Române și specialiștii de la Muzeul Național al Pompierilor și Institutul Național al Patrimoniului, au susținut prelegeri, iar laureații festivalurilor naționale organizate de Centrul Cultural al M.A.I. au încântat publicul cu momente muzicale, pline de emoție și energie.

Activitatea, organizată de Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul poliției dâmbovițene și al Muzeului Național al Poliției Române, s-a încheiat cu vernisajul expozițiilor de la Muzeu.

FotoMuzeul Poliției Române, Târgoviște

Muzeul Național al Poliției Române este unica instituție de profil din România, fiind inaugurat la data de 7 iulie 2000.

Clădirea care găzduiește Muzeul Naţional al Poliției Române, un elegant monument de arhitectură, este situată pe locul fostei „Case a coconilor”, ridicată de Domnul Constantin Brâncoveanu în anul 1701, pentru a servi drept locuință fiilor săi.

În anul 1831, în această clădire a funcționat Ocârmuirea Județului.

Între anii 1867 și 1893 a fost reconstruită clădirea actuală în stil neoclasic, care a înglobat și vechile beciuri. După construirea Prefecturii Județului (actualul Muzeu de Artă), a funcționat ca Muzeu de Etnografie, devenind ulterior Muzeul Național al Poliției Române.

Articolul precedentA intrat cu mașina direct în gardul vecinilor
Articolul următorUpdate| Nu a oprit la semnalul agenților și ulterior a abandonat mașina. Este căutat de polițiștii dâmbovițeni