sdr
Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița alături de Direcţia de Sănătate Publică Dâmbovița, organizează în perioada 7-14 Aprilie 2019 activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei și a personalului medical din medicina primară cu privire la importanța Acoperirii Universale cu Servicii de Sănătate Preventive.
Conform datelor Organizației Mondiale a sănătății, aproximativ jumătate din populația lumii nu are acces la servicii esențiale de sănătate. De asemenea, aproximativ 800 de milioane de persoane (12% din populația lumii) plătesc cel puțin 10% din veniturile gospodăriei pentru serviciile de sănătate de care beneficiază iar 100 de milioane de persoane sunt împinse în ”sărăcie extremă” (trăind cu $ 1.90 sau mai puțin pe zi) în urma cheltuielilor cu serviciile de sănătate.
România se situează pe locul 4 la nivelul țărilor EU28 în ceea ce privește rata standardizată de mortalitate la 100.000 de locuitori pentru decesele prevenibile, având, în anul 2015, o rată de aproximativ 1,7 ori mai mare decât media țărilor EU28.
În România, 40% din povara generală a bolii, măsurată în ani de viață ajustați pentru dizabilitate (disability adjusted life years – DALY), poate fi atribuită factorilor de risc comportamentali, respectiv fumatul, consumul de alcool, alimentației nesănătoase și activității fizice scăzute.
Pentru marcarea acestui eveniment, voluntarii Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița alături de reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Târgoviște, ai Școlilor postliceale sanitare “Carol Davila” și“Christiana” Târgoviște vor organiza în data de vineri 5 Aprilie 2019 începând cu ora 9,00 până la ora 12,00 pe Platoul Prefecturii din Municipiul Târgoviște un stand de sănătate unde se vor evalua glicemia, tensiunea arterială, se vor efectua consilieri cu privire la diferite afecțiuni medicale cronice și se vor distribui materiale informative.
Articolul precedentAvocatul Poporului s-a sesizat din oficiu într-un caz dramatic din Dâmbovița
Articolul următorAjutoare de urgență, trimise de Crucea Roșie la Răzvad, acolo unde o familie a fost afectată de un incendiu