FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Avocatul Poporului s-a sesizat s-a sesizat din oficiu într-un caz dramatic din Dâmbovița. Instituția a demarat o anchetă la Centrul Rezidenţial de asistenţă şi integrare/reintegrare pentru persoanele fără adăpost Sfânta Maria din Târgovişte.
Este vorba de cazul unei fete, imobilizată în scaun cu rotile, care a născut la 13 ani.
Potrivit unui comunicat de presă, sesizarea din oficiu vine după ce presa a relatat cazul unei fete din Târgovişte, imobilizată în scaun cu rotile, care a născut la 13 ani, fiind difuzat şi un material video. Conform informaţiilor făcute publice, fata ar fi fost abuzată sexual de către concubinul mamei sale.
„Potrivit informaţiilor difuzate, minora, împreună cu mama sa, concubinul acesteia şi cei 5 fraţi (cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani) erau cazaţi din luna noiembrie 2017 în Centrul de Servicii Sociale Sfânta Maria, aflat în subordinea Primăriei Municipiului Târgovişte. Conform articolului, ‘fetiţa de 13 ani care a devenit mamă suferă de parapareză, iar în perioada de recuperare ce a urmat unei intervenţii chirurgicale la picior în data de 02 august 2018, a fost nevoită să stea în scaun cu rotile. Sarcina i-a fost descoperită pe 15 ianuarie 2019, în urma unui control medical după ce mama acesteia s-a plâns că era prea grasă şi nu o mai poate ridica în braţe”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului, potrivit Agerpres.
Conform sursei citate, angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte au sesizat Poliţia, însă copila a declarat că a întreţinut relaţii sexuale cu o rudă a concubinului mamei.
După ce a născut, fata a spus că tatăl copilului este concubinul mamei sale, care ar fi agresat-o sexual încă de la vârsta de 12 ani. Aspectele referitoare la cazul fetei au intrat în atenţia procurorilor care cercetează cazul, fiind o anchetă pe rol, dar şi în atenţia conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.
„În ceea ce priveşte cazarea în continuare a minorei împreună cu nou-născutul la Centrul Rezidenţial de asistenţă şi integrare/reintegrare socială pentru persoanele fără adăpost Sfânta Maria din municipiul Târgovişte, conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Târgovişte a menţionat faptul că mama şi bebeluşul vor fi transferaţi la un centru special Mama şi copilul aflat în vecinătatea Centrului Sfânta Maria, întrucât legislaţia nu permite să primească un sugar, mama este minoră şi cu handicap, iar mama şi sugarul trebuie să beneficieze de servicii specializate”, se mai arată în comunicatul Avocatului Poporului, care prezintă date relatate în mass media despre acest caz.
Articolul precedentJudoka Daniel Niculae, rezultat foarte bun în finala Campionatului Național U14 și U16
Articolul următorZiua Mondială a Sănătății, 7 Aprilie 2019: activități desfășurate la Târgoviște