În cursul lunii martie 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.
În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 130 controale în urma cărora 8 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 31.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, refuzul angajatorului de a-i înmâna salariatului un exemplar din contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.
În ceea ce privește munca nedeclarată, aceasta a fost identificată în activități de alimentație publică tip fast – food și acvacultura în ape dulci.
Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 77 controale efectuate, 150 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 67 angajatori sancționați, 150 sancțiuni contravenționale.
Articolul precedentVolei feminin: Fără speranțe, pentru oaspete. CSM București – CSM Târgoviște 3-0
Articolul următorBazinul olimpic din cadrul Complexului de Natație, închis pentru curățenie