Șeful ISU Dâmboviţa, col. Mihăiţă Păun, a declarat că 132 de instituţii publice din Dâmboviţa n-au autorizaţie de securitate la incendiu. Vorbim de şcoli, spitale, primării, centre de asistenţă socială şi îngrijire, sedii ale instituţiilor publice deconcentrate şi unităţi de cultură.

Potrivit datelor ISU Dâmbovița, în acest moment funcționează, fără a îndeplini normele legale, 102 unităţi de învăţământ din Dâmbovița (dintr-un total de 604, cu menţiunea că 424 nu necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu), 11 primării (dintr-un total de 89, cu menţiunea că 55 nu necesită obţinerea autorizaţiei), 9 instituţii deconcentrate (dintr-un total de 53, cu menţiunea că 32 nu necesită obţinerea autorizaţiei), 8 unităţi de cultură (dintr-un total de 118, cu menţiunea că 106 nu necesită obţinerea acestei autorizaţii) şi 2 spitale – Târgovişte şi Moreni (dintr-un total de 4, cu menţiunea că 2 nu necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu).

Autorizaţia de securitate la incendiu reprezintă actul administrativ emis de ISU, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren şi a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinţei esenţiale – securitate la incendiu – la construcţii, instalaţii tehnologice şi alte amenajări. Autorizaţia de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice şi juridice, deţinătoare ale construcţiilor, instalaţiilor şi ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcţiune şi de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinţei esenţiale – securitate la incendiu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentPe urmele Soranei. Sportiva de la CS Târgoviște,Evelyn Neacșu, câștigă un trofeu important la tenis juniori
Articolul următorPremierul Viorica Dăncilă participă la slujba de sfințire a apei, de Izvorul Tămăduirii, de la Nucet