Naționala U 21 de fotbal a României a câștigat cu 3-0 confruntarea cu Irlanda de Nord, din preliminariile Europeanului de tineret, de anul viitor. Titularizare în poartă, încă o dată, a goalkeeper-ului de la FCSB, Andrei Vlad, în dauna portarului de la Chindia Târgoviște, Marian Aioani, a fost însă, încă o dată, un subiect de controversă. Ultimul care a intervenit este Nicolae Dică, fost antrenor la FCSB și fost coleg al lui Mirel Rădoi, selecționerul naționale U 21.

Chiar înaintea meciului cu Irlanda de Nord (câștigat de România U21 cu scorul de 3–0, la Voluntari) Nicolae Dică,chestionat pe marginea controversei Aioani versus Vlad, a avut o reacție amuzată,  la TV Telekom Sport.

„Vlad a jucat bine cu Ucraina, nu a luat gol. Are un joc bun de picior, nu a luat gol cu Ucraina.Probabil că Rădoi vrea să-i dea încredere. Poate la antrenamente s-a întâmplat ceva ce lui Rădoi nu i-a convenit. 

Aioani joacă titular la Chindia, apără meci de meci. E normal ca Moldovan să ceară să fie titular. Îmi place de el și e într-o formă bună. Cred că și el, și Vlad au un viitor frumos”.

A spus Dică.

Viorel Moldovan

Anterior și antrenorul Chindiei Târgoviște, Viorel Moldovan s-a arătat intrigat de decizia lui Mirel Rădoi (detalii aici www.realitateadedambovita.net)de a nu îl titulariza pe elevul său de la Chindia Târgoviște, Marian Aioani.

Este decizia lui Mirel Rădoi, el este selecționerul naționalei. Am auzit cum a justificat această decizie, dar nu mă mulțumește explicația dată. Nu sunt de acord cu această concluzie a lui Rădoi, nu cred că acesta este motivul pentru care nu a jucat (n.a. – jocul de picior). Cred că Aioani ar fi trebuit să fie titular cu Ucraina, toată lumea se aștepta. Este un portar în formă, are încredere mare. În plus, are un joc de picior foarte bun, cel puțin la nivelul celorlalți portari… în niciun caz inferior lui Vlad, cum a zis Mirel (Rădoi).”

A spus, în urmă cu câteva zile, Viorel Moldovan.

Foto: Marian Aioani (chindia Târgoviște și naționala U 21)

Aioani a jucat 12 meciuri pentru Chindia în Liga 1 și a apărat în primul meci din preliminariile U 21, 1-2 cu Danemarca, fiind ales în mai multe rînduri cel mai bun portar, din campionat, al etapei ( pe site-ul LPF). De partea cealaltă, Andrei Vlad s-a recuperat după o accidentare, ultimul său meci fiind pe 25 august cu Gaz Metan, 0-4, în prima ligă de fotbal.

Articolul precedentSe reiau lucrările la Centura Târgoviștei, pe banii primăriei
Articolul următorSorana Cîrstea avansează în turul secund al turneului de tenis din Luxemburg