La un abator de păsări de la Crevedia este alertă, după ce două salariate, din Vietnam, s-au îmbolnăvit de coronavirus. Ancheta epidemiologică demarată de DSP Dâmbovița a dus la izolarea a zeci de muncitori, din afara Romăniei, ce sunt salariați ai societății din Crevedia. Reprezentanții DSP Dâmbovița au amendat societatea pentru că spațiile de cazare, puse la dispoziția salariaților, au favorizat raspândirea coronavirusului, în rândul  angajaților.

Cele două salariate de la abatorul de păsări de la Crevedia au fost confirmate cu coronavirus în urma cu doua zile. Cele două se află internate la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, dar la Crevedia, unde sunt angajate cele două femei, din Vietnam, este o stare de tensiune deoarece sunt mai multe zeci de persoane cu care cele două femei au intrat în contact, în spațiul de cazare pus la dipoziție de angajator, pentru salariații din afara țării.

Imagine

Foto-Abator păsări, societate comercială Crevedia (arhivă)

Conform DSP Dâmbovița:

„În seara zilei de 25 mai 2020, Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa i-au fost transmise buletinele de analiză  care  confirmau prezenţa virusului SARS –CoV- 2 la două persoane de sex feminin, de naţionalitate vietnameză, salariate în cadrul acelei societăţi comerciale.

Marţi 26 mai 2020, a fost demarată ancheta epidemiologică şi în acelaşi timp s-a efectuat şi  un control igienico-sanitar care a evidenţiat că la nivel de fabrică au fost implementate măsurile prevăzute de Ordinul comun MS/ MMPS nr. 831/3577/2020, dar au existat neconformităţi în ceea ce priveşte spaţiile de cazare ale angajaţilor. Conform opiniei specialiştilor D.S.P. Dâmboviţa, acest lucru a favorizat răspândirea infecţiei cu noul coronavirus, iar pentru acest motiv societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20000 lei, conform HG 857/2011.

În cadrul anchetei epidemiologice au fost identificate 72 de persoane contacte apropiate , din care 3 de la locul de muncă si 69 din  spaţiul de cazare. Pentru aceştia s-a dispus măsura izolarii la adresa de reşedinţă pentru o perioadă de 14 zile, cu  monitorizare medicală.

S-a impus efectuarea dezinfecţiei terminale a spaţiilor de cazare, a celor de lucru şi a spaţiilor anexe folosite de cele două angajate infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar şi întocmirea, implementarea şi respectarea unor proceduri operaţionale în conformitate cu Ordinul 831/3577/2020privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă.

Articolul precedentPrins de polițiști, pe DN 71, cu peste 4 tone de aluminiu în mașină, pentru care nu avea documente
Articolul următorCaz de infecție cu coronavirus și la Poliția Dâmbovița. Un ofițer de la Investigații Economice testat pozitiv