Meteorologii au emis mai multe avertizări de val de căldură, disconfort termic ridicat, dar și de vijelii, inclusiv în Dâmbovița.

Astăzi va fi cod galben și portocaliu de val de căldură, disconfort termic ridicat.
Pe parcursul zilei de marți (26 iulie) valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN valabilă astăzi, 26 iulie în care sunt vizate fenomene de val de căldură, disconfort termic ridicat. Pe parcursul zilei de marți (26 iulie) valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade

Avertizare meteorologică Cod portocaliu  valabilă astăzi, 24 iulie în care sunt vizate fenomene de val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat. Marți (26 iulie) în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37…39 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN valabilă în intervalul 26 iulie, ora 18:00 – 27 iulie, ora 03:00. Sunt vizate fenomene de intensificări ale vântului, vijelii. În intervalul menționat, în vestul și nord-vestul țării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…70 km/h), descărcări electrice și izolat averse torenţiale.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN valabilă în zilele de 27, 28 și 29 iulie pentru val de căldură, disconfort termic ridicat.
În intervalul menționat valul de căldură se va menține în special în jumătatea de sud a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentCOMETEX deschide primul proiect de retail modern din Turnu Măgurele!
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET – Ce este Ceaslovul sau Cartea Orelor