Sfârșit de săptămână aglomerat pentru polițiștii din Dâmbovița. Mai mulți locuitori ai județului au fost sancționați contravențional, pentru acțiuni de ”valorificare” ilegală de bunuri. Printre acestea, pește vândut la marginea drumului sau cetină de brad, toate fără documente legale de proveniență.

În urma unei acțiuni organizate sâmbătă, 18 ianuarie a.c., de polițiștii de la Răcari și de la Secția nr. 12 Poliție Rurală Tărtășești, au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenționale și confiscate 100 de țigarete.

Imagine

Imagine cu un caracter ilustrativ

De asemenea, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Pe numele a două persoane au fost întocmite dosare penale după ce au fost depistate de polițiști în timp ce ofereau spre comercializare, din portbagajul unui autoturism, 54 de kilograme de pește pentru care nu dețineau documente justificative de proveniență.

Întreaga cantitate de pește, din specia caras, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor din Fieni pe linie de silvicultură și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, derulată duminică, 19 ianuarie a.c., au fost controlate 39 de autovehicule, 5 atelaje hipo, legitimate 54 de persoane și confiscate 80 de kilograme de cetină.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 31 de amenzi, din care 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 și 29 pentru încălcarea normelor rutiere conform O.U.G nr. 195/2002.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 22.610 lei.

Articolul precedentLista lui Țuțuianu. Senatorul Pro România pune condiții pentru o colaborare cu PSD
Articolul următorConducere nouă la Camera de Comerț Dâmbovița. Noul președinte este un fost parlamentar