Peste 20 de cadre didactice au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Școala Gimnazială “Smaranda Gheorghiu” din Târgoviște, la un workshop în cadrul căruia au fost prezentate aplicații pe calculator, pentru ca orele de predare să fie mai atractive pentru elevi.

Astfel, profesorii s-au familiarizat cu aplicații de genul Powtoon, Tarsia, Kahoot şi Scratch. Acestea le permit profesorilor să realizeze scurte momente în timpul lecţiilor, pentru a le capta atenția elevilor și pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine, fiind foarte utile mai ales în cazul materiilor considerate ostile.

Directoarea școlii, Georgeta Roșca, a precizat că “se încearcă o îmbunătăţire a imaginii şcolii în ochii copiilor. Se urmăreşte ca elevii să experimenteze un mediu incluziv, raportat la ceea ce se întâmplă în şcolile performante din Uniunea Europeană”.

Workshop-ul a fost organizat în cadrul proiectului Erasmus+, ACSE-Abordarea Copiilor în Spirit European, 2018-1-RO01- KA 101-047440, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Dâmbovița. Şcoala va organiza şi alte întâlniri, mese rotunde și ateliere de lucru pentru a-i atrage pe copii, dar pentru a-i ține aproape și pe părinți, în strânsă colaborare cu profesorii, în beneficiul învățăceilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentTâlhărie la Picior de Munte. Un bătrân a fost lăsat fără 1.000 de lei
Articolul următorFotbal amical: CS Mioveni-Chindia Târgoviște 1-1(0-1)