Meteorologii anunță că astăzi vom avea parte de cea mai caldă zi de la începutul lui 2019,cu până la 26 de grade Celsius. Vremea va fi deosebit de caldã în toate regiunile, mai ales în cele sudice, estice şi centrale.

Cerul se va înnora treptat în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde spre searã şi noaptea va ploua, în timp ce în restul teritoriului va fi variabil, mai mult senin ziua, iar ploile se vor semnala cu totul izolat în partea a doua a intervalului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, iar temporar şi în est, sud-est şi nord-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 26 de grade, uşor mai scãzute pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade.

Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţã.

Marţi, vremea de schimbă. Deşi valorile termice vor fi în scădere în majoritatea zonelor ţării, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va fi temporar noros şi va ploua, pe arii relativ extinse în vestul, centrul şi nordul ţării şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în extremitatea de sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade pe litoral şi 21 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 1 şi 8 grade.
De miercuri şi până vineri, valorile termice vor fi în scădere şi se vor apropia de cele climatologic specifice datei. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în majoritatea zonelor, mai ales la începutul intervalului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedent„Ceata lui Zâmbilici” a urcat pe Corabia Veseliei
Articolul următorSorana debutează în calificările turneului de tenis de la Miami