Naționala feminină de baschet 3×3 a României participă în aceste zile la Cupa Mondială, ce are loc la Amsterdam, în Olanda. Din echipa de patru fete a României, ce deja a câștigat primele două partide, fac parte și două dintre jucătoarele de la echipa CSM Târgoviște (baschet în cinci).

România a trecut, în prima zi de competiție ( 18 iunie 2019) de naționalele de baschet 3×3 ale Cehiei și Mongoliei. După cum se precizează într-un comunicat al FRB:

<În formula Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu si Gabriela Irimia, nationala Romaniei a reusit astazi sa treaca pe rand de echipa Mongoliei, cu scorul de 22-4, si de cea a Cehiei, cu scorul de 21-13. Astfel, “Acvilele” s-au instalat in fotoliul de lider al grupei, acumuland acelasi punctaj cu puternica nationala a Spaniei, echipa care a inregistrat tot doua victorii: 22-8 cu Iran si 21-14 cu Cehia. Si cum sistemul competitional anuntat de FIBA prevede ca primele doua echipe din fiecare grupa sa acceada in faza meciurilor eliminatorii, putem spune ca Romania este calificata teoretic in sferturile de finala, “Acvilele” avand si un cosaveraj foarte bun. Miercuri, nationala feminina a tarii noastre beneficiaza de o zi de pauza, iar joi, tricolorele vor reveni pe terenurile situate in “Museumsquare” din Amsterdam pentru ultimele doua confruntari din aceasta faza:

Romania – Spania (20.06, ora 10:15)
Romania – Iran (20.06, ora 12:45)>

Două dintre echipierele Naționalei României, Anca Stoenescu și Gabriela Irimia, fac parte din echipa CSM Târgoviște (baschet în cinci).

România are ca scop calificarea la Olimpiada de la Tokyo,

competiție ce are loc în 2020, și la care baschetul 3×3 va fi pentru prima oară prezent. Criteriul de calificare îl reprezintă topul mondial, iar competiția din Olanda reprezintă principala competiție la care se pot acumula puncte, pentru această ierarhie, ce va fi definitivată la data de 1 noiembrie 2019.În momentul de față, după primele meciuri din Olanda, România se află pe un onorant loc 4, chiar în urma Mongoliei, echipă pe care româncele au reușit să o învingă la Amsterdam.

Articolul precedentMicroraioanele din Târgoviște vor purta nume de voievozi
Articolul următorȘapte persoane reținute într-un dosar de comercializare ilegală de tutun