Referendumul pentru familia tradițională nu va fi validat, neîntrunindu-se cvorumul de prezenţă de minim 30%. Cele mai mari mustrări de conștiință pe au preoții, care se îndeamnă unii pe alții pe rugăciune și la „o analiză serioasă de conștiință”.

Doar 20,41% din totalul votanţilor înscrişi pe listele electorale s-au prezentat la vot, insuficient ca Legea fundamentală să fie revizuită, astfel încât căsătoria să fie definită clar ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, şi nu, mai vag, ca legătura dintre soţi.

„Toți preoții din România ar trebui să ne facem o analiză serioasă de conștiință: de ce oare nu ne-a auzit poporul”, a scris pe pagina sa de Facebook, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, de la Arhiepiscopia Târgoviștei.

„am avut mulți prieteni declarați și prea puțini care ne-au ajutat”

La rândul său, purtătorul de cuvânt al aceleiași instituții spune că bătălia nu este pierdută.

„Fiți optimiști, sunt mijloace să-i blocăm, oprim și să nu îi lăsăm să își impună neomarxismul. Nu fiți triști, veți vedea. Biserica are autoritatea ei dumnezeiască, de nimic diminuabilă, în schimb, am avut mulți prieteni declarați și prea puțini care ne-au ajutat. Să ținem minte! Chiar credeți că la referendum se verifică forța Bisericii? Cine crede astfel se păcălește! Biserica traversează milenii, îngroapă ideologii, doctrine și deviații. Ce este a mai fost, ce a mai fost, va mai apărea, dar Biserica va trece peste ele. Cei care nu au votat, vor rămâne cu rușinea că nu L-au mărturisit pe Hristos și trebuie să își pună serios întrebarea, către propria conștiință, dacă vor să fie credincioși sau să rămână ipocriți! Curaj! Biserica nu poate fi biruită nici măcar de porțile iadului, restul e comentariu inutil! A fost un insucces al celor biruiți de propagandă neomarxistă, noi toți ceilalți am luptat până în ultima clipă și vom continuă să o facem, să nu aveți dubii și nici ezitări! Biserica e exersată în războiul de gherilă istoric, așa a învins comunismul și nu numai. Ieri și azi a fost numai o etapă a cruciadei. Să aveți o viață frumoasă”, a scris pe pagina sa de Facebook, pr. Maria Puiescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgoviște.

Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală. Comunicat integral

În urma invalidării referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea căsătoriei, Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu.

„Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română a împlinit misiunea ei civică şi morală în spațiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu. În acest sens, mulţumim celor aproape patru milioane de cetăţeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot. Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată, iar democraţia bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens prin informare corectă şi permanentă privind tema dezbătută public.

Deşi referendumul recent nu a fost validat, totuşi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi, precum şi principalele poziţionări din societate privind afirmarea şi apărarea valorilor morale bazate pe credinţa în Dumnezeu şi istoria bimilenară a poporului român.

În acest context social, Biserica Ortodoxă Română are datoria de a susţine şi promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu şi valorile credinţei creştine”, precizează Patriarhia Română.

Articolul precedentSurpriză! La Târgoviște nu au votat, la Referendum, nici măcar semnatarii listelor de susținere a inițiativei
Articolul următorRestricții ignorate. Accident pe drumuri de munte.O dramă evitată,cu noroc.