Sâmbătă, 8 iunie 2019, s a desfășurat, în zona Peștera din Munții Bucegi, cea de-a 4-a ediție a concursului de alergare montană  „Atinge Omu”, eveniment, organizat de Asociația Salvamont Dâmbovița.
La startul cursei, s-au aliniat peste 100 de concurenți, veniți din toată țară, grupați pe două categorii open, masculin și feminin. „Startul s-a dat la ora 10.00, pe traseul Peștera-Vârful Omu, unde se află singurul check point de pe traseu, plasat strategic pe cota cea mai înalta din Bucegi (2507m). Retragerea s a făcut în coborâre pe aceeași vale, varianta aleasă din mai multe motive, prioritar fiind aspectul climatic, foarte instabil în ultima perioada. Lungimea totală a traseului parcurs a fost de 12,5km, cu o diferența de nivel în urcare de aproximativ 1000m”, ne-a spus Geo Badea, organizator.
Podiumul feminin a fost ocupat de:
Albisteanu Carmen, Locul 1
Lefter Vasilică, Locul 2
Petric Manuela, Locul 3
Podiumul masculin:
Hriscu Alexandru, Locul 1
Blejdea Alexandru, Locul 2
Ivănescu Andrei, Locul 3
Atinge Omu este unul dintre cele mai frumoase evenimente organizate până acum în această zona a Bucegilor, care a adus entuziasm în rândul alergătorilor veniți din toată țară, atât pentru traseul ales, cât și pentru atmosfera.
Articolul precedentCursă directă București – Padina? Cum încearcă autoritățile să aducă mai mulți turiști în Bucegi
Articolul următorCampanie de informare și conștientizare privind respectarea legislației referitoare la ucenicia la locul de muncă