Comuna dâmboviţeană Moţăieni intră în carantină, începând de duminică dimineaţă, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 fiind de peste 9 la o mie de locuitori.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a decis, sâmbătă după amiază, introducerea carantinei zonale în comuna Moţăieni din judeţul Dâmboviţa, care înregistrează cea mai mare rată de infectare din judeţ, într-unul dintre sate indicele de infectare depăşind 10 la o mie de locuitori.    DSU a admis, sâmbătă, propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa privind introducerea în carantină a comunei Moţăieni.

În localitate, satul Moţăieni înregistrează un indice de infectare 10,10 cazuri la mie locuitori iar în satul Cucuteni rata de infectare este de 5,88 la mie, iar „riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare” consideră autorităţile.   

Astfel, localitatea intră în carantină zonală începând de duminică, 8 noiembrie, de la ora 5:00, pentru o perioadă de 14 zile.  

Membrii CJSU Dâmboviţa au adoptat sâmbătă o hotărâre prin care propun carantinarea celor două sate ale comunei Moţăieni, respectiv satul Moţăieni şi satul Cucuteni.   

„Situaţia epidemiologică din U.A.T. Moţăieni, judeţul Dâmboviţa, generată de coronavirusul SARS-CoV-2 a dus la înregistrarea unei rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de peste 9 cazuri la 1.000 de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare” se arată în propunerea adoptată de CJSU Dâmboviţa.   

Autorităţile din judeţ au propus carantinarea pentru 14 zile, începând de duminică, 8 noiembrie, de la ora 5:00.   

În comună a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele în spaţii publice, precum şi interzicerea activităţii cu publicul a agenţilor economici care desfăşoară activităţi de servire hrană sau de consum al băuturilor alcoolice sau nealcoolice, indiferent dacă activităţile se desfăşoară la interior sau exterior.  

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedent9.937 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 şi 130 de decese
Articolul următorCine este femeia arsă în valiză pe un câmp din județul Giurgiu