Este cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol, în toată zona Carpaților Meridionali. Codul galben, de ninsori abundente și viscol, este valabil și pentru partea de nord a Moldovei, conform anunțului făcut de meteorologi, până la orele serii din 29 decembrie.

Imagine

Codul Galben de ninsori abundente și viscol este valabil începând din data de 22 decembrie (ora 22.00), iar acum sub incidența atenționării meteorologice au intrat și zonele mai montane mai joase (de sub 1800 de m), față de avertizarea anterioară.

Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 22 – 29 decembrie, ora 20
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, viscol

          În Carpații Meridionali și de Curbură, iar din dimineața zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent.
           Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.  

Precizează cei de la ANM.

În Dâmbovița, ninsori abundente se vor semnala doar în zona de munte (nordul județului). În zonele mai joase de relief, nu sunt anunțate căderi importante de zăpadă. La Târgoviște sunt anunțate ninsori ușoare, în special în timpul nopții (28-29 decembrie), iar tempearturile maxime nu vor mai depăși valoarea de 4 grade celsius, până în data de 31 decembrie. Minimele nocturne vor coborâ până la valori de minus 6 grade.

Articolul precedentÎncă o zi cu zeci de apeluri de ajutor, adresate echipelor Salvamont. Vezi unde au intervenit salvatorii montani
Articolul următorUpdate-Foto| Incendiu puternic la Titu, la o casă din oraș. O persoană a suferit arsuri