Continuă seria de zile cu alertă maximă la serviciile Salvamont din întrega țară. În ultimel 24 de ore (27-28 decembrie) s-au primit nu mai puțin decât 31 de solicitări de ajutor din partea turiștilor aflați pe munte.

Imagine

Imagine

Conform celor de la Dispeceratul Național Salvamont:

„În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 31 apeluri prin care salvamontiștii au fost solicitați să intervina de urgență, astfel :
☎ 6 apeluri pentru Salvamont Alba,
☎ 5 apeluri pentru Salvamont Gorj,
☎ 5 apeluri pentru Salvamont Lupeni,
☎ 4 apeluri pentru Salvamont Sinaia,
☎ 2 apeluri pentru Salvamont Petrosani,
☎ 2 apeluri pentru Salvamont Azuga,
☎ 1 apel pentru Salvamont Predeal,
☎ 1 apel pentru Salvamont Muntele Mic,
☎ 1 apel pentru Salvamont Bihor,
☎ 1 apel pentru Salvamont Dambovita,
☎ 1 apel pentru Salvamont Vrancea,
☎ 1 apel pentru Județul Gorj,
☎ 1 apel pentru Județul Buzau.
S-au mai primit 48 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană.

Echipele salvamont, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

Salvamont Romania va îndeamnă la atenție și responsabilitate în derularea activităților montane și va doresc o zi frumoasă pe cărări de munte!

Și în ziua precedentă (26-27 decembrie) fuseseră primite 39 de solicitări de intervenție la evenimente ce avuseseră loc în zona montană. În dimineața zilei de 28 decembrie salvamontiștii gorjeni intervin de urgență pentru salvarea unei persoane ce are probleme medicale în masivul Parâng (releul de televiziune Cerbu).

Sursa foto articol- Dispeceratul Național Salvamont

Articolul precedentCaptură spectaculoasă, după descinderi la depozite de articole pirotehnice. Peste 65.000 de articole confiscate la Nucet și Târgoviște
Articolul următorCod gaben de viscol și zăpadă, în zona de munte, din Carpații Meridionali. Vezi unde ninge, în Dâmbovița